Musik, Fodbold, Byerne & Livet

Musik, Fodbold, Byerne & Livet

Way Up North Day 1

Musik LivePosted by Pede Sun, September 30, 2012 02:16:38
Way Up North er en to dages festival i Aalborg, den foregår på Studenterhuset og er udstillingsvinduet for bands og kunstnere, som endnu ikke har fået deres store gennembrud. Nogen har udgivet musik, men langt de fleste er ikke kommet så langt i karrieren endnu. Festivalen er ikke genrebestemt, der er nærmest alt fra almindelige pop-rock, over post-rock, støjrock, metal i flere afskygninger, hip hop, folk og punk.

I 2012 havde man besluttet sig for, at flytte festivalen fra sin normale placering i det sene forår til sidste weekend i september. Om det havde den store effekt skal jeg lade være usagt, jeg synes, at festivallen i år bag præg af studiestart, meget ungt publikum, der snakkede alt for meget under koncerterne som aftenerne gik frem. Det var opstødet fra den gamle mand, for generelt var det en rigtig god oplevelse, som vanligt, masser af god og spændende musik og modsat andre lignende fester fuldstændig fri for det alt for polerede.


  • Comments(0)//www.kastholm.com/#post39

Vesterbro Festival 2010

Musik LivePosted by Pede Sat, June 12, 2010 01:20:35
Så var der pludselig atter gået et år, tid til Vesterbro Festival igen. I år desværre ikke som aktiv og alene en enkelt dag med ørerene ude efter ny upcoming musik fra den danske scene, så altså ikke noget frivilligt arbejde i baren, andet end det frivillige der foregik på den rolig side af disken :-)

I lighed med sidste år forsøgte man at kalde Vesterbro Festivalen noget så intetsigende som Start Festivalen og endnu en gang inviterede man på bands, der ikke rigtig er alternative undergrund, som f.eks. Grand Avenue. Igen i år valgte jeg at bevæge mig uden om den slags for festivalen er for mig at se lavet for alt det vi ikke har kunnet høre andre steder :-). Igen i år syntes det tekniske niveau rimelig højt, der er mange dygtige drenge og piger der ude i den danske rock-jungle. Alt i alt en hyggelig aften med gode, dårlige, kedelige og vanvittige flotte oplevelser i et mix sammen med Jens og James.


Striving Vines var det første jeg lyttede til. Endnu et band fra Århus på den københavnsk stenbro. Dygtigt fremført og meget stilrent. Lige den type indierock der er på mode i denne sæson. Iørefaldende, lettere melankolsk og med en meget fin energi. Der skulle være et debut album ude lige nu, hvis det holder formen fra koncerten bør man nok gå i gang med at lede efter det ;-)

Little Yells Alot

Some Speak of The Future

4 Guys From The Future
åndsvagt bandnavn men den absolut bedste og mest spændende koncert denne råkolde juniaften i Den Brune Kødby

  • Comments(0)//www.kastholm.com/#post38

Vesterbro Festival 2009

Musik LivePosted by Pede Sun, June 07, 2009 18:51:59
Eller som den gode gamle festival i år skulle hedde "Start Festival", underligt, at skulle ødelægge et koncept der har holdt godt siden 2002, og spørgsmålet er vel også hvor skal festivalen hen. Er sikker på at ildsjælene (og de skal virkelig takkes for deres kæmpe arbejde og indsats :-) har mange tanker og jeg synes det er for fladt at skulle bruge Jokkeren, Newpew og den slags totalt etablerede navne på en fest for upcoming bands. Når jeg lige har smidt lidt galde over det, så vil jeg også sige at jeg atter i år, har mødt spændende og interessant ny dansk musik, der flyttede lidt rundt på mit landskab. Som vanligt var jeg frivillig og stod i baren (på den side hvor jeg ikke bliver fuld) hele natten til fredag, så jeg nåede at høre en del musik torsdag og hele fredagen inden en aftale med min dejlige kæreste gjorde at jeg atter stod i Nørresundby lørdag.

Indledningsvis og med adresse til mange vil jeg sige, at min oplevelse er, og var under festivalen, at der er masser af gode danske musikere og bands, de er utrolig teknisk dygtige, udfører deres musik efter bogen uden særlig graverende fejl, ydermere er det svært ikke hele tiden, at tænke, det der er hørt før. Jeg synes lige meget hvor godt og dygtigt musikken fremføres, at der er alt for mange bands der manger to væsentlig ting nemlig KREATIVITET og GALSKAB i en eller anden form.

Torsdag blev det :

Diamon Drive - ordinær hård rock uden noget ekstra.

Pin Boys - pop-punk-rock fra Århus og det er min tid bare blevet alt for kort til, masser af energi men gabende uinteressant. En blandt af Avril og No Doubt, jeg behøvede ikke høre den koncert færdig ;-)

Caspian And The Good Times - dagens bedste koncert og største overraskelse, folk contry af absolut høj klasse med tanker der ledte i retning af Damien Rice, Ryan Adams, Caspian har en meget flot stemme og de mest enkle sange hvor musikken var mest minimalistisk fremkaldte totalt stilhed og gåsehud.

LastBandAlive - god flerstemmet pop, der veksler mellem det akoustiske og synth-orienterede, lidt for pænt, men lidt a la Death Cab For Cutie før plans på de bedste strækninger.

Sys Bjerre
- Jens tvang mig, jeg bliver ikke fan, kendte ikke alle de sange som folk kunne synge med på, der er virkelig mange fordele ved ikke at lytte til radio :-) Hvad lavede hun iøvrigt der på en festival for bands på vej frem, hun har da forhåbentlig haft sit hit og nået det højeste hun kan med den genre.

Diefenbach
- igen så er det rigtig pænt, utrolig dygtigt, men kedeligt, hvorfor går de dog ikke bare lidt amok, de er så dygtige men hvorfor ikke vove noget ????? Det er ikke nok at være anmelder-forvoritter i en hele karrierer.


Apollo
- god og fin koncert, rigtig meget The Killers over Apollo, der som noget anderledes var et Københavnsk band.

Among Relatives
- meget stemningsfyldt indierock med mange forskellige facetter, måske lidt vil de lidt for meget, men det er dog bedre end ingenting at ville. Lidt Modest Mouse over koncerten og faktisk var der her lidt af den skævhed jeg synes manglede hos mange af de andre.

Nephew :
GYS det bliver aldrig mig og så var det åbenbart det helt store trækplaster, der er stjålet med arme og ben uden at tilføre genren eller den dankse musikscene noget som helst nyt. Heldigvis kunne jeg hurtigt løbe ind i Øksnehallen hvor min bar vagt startede ;-)

Fredagen blev en lidt anderledes oplevelse, niveauet syntes højere. Igen er der nogen der skal fortælle mig hvorfor vi skal belemres med Joggeren og Mads Langer, magen til totalt ligegyldig pop og snak skal man da lede rigtig længe efter og når man bevæger sig rundt mellem scenerne er det desvære umuligt at slippe for at lytte til deres intetsigende pop og snak, når de får tildelt den store Air Scene i Øksnehallens gård. Næsten syndt at de vanlige naboklager skal spildes på den slags istedet for noget spændende nyt. Såvel Gustav Foss, Mavourmeen som Kellermensch kunne snildt have spillet den store scene op og det havde været meget mere interessant, for de tre ragede virkelig højt op i musiklandskabet på denne dejlige fredag.

  • Comments(0)//www.kastholm.com/#post37
Next »