Musik, Fodbold, Byerne & Livet

Musik, Fodbold, Byerne & Livet

Vesterbro Festival Dag 1

Musik LivePosted by Pede Sat, June 16, 2007 02:38:26

Femte Vesterbro Festival åbnede idag, og det er godt nok imponerende som den festival har vokset sig fra at være en sjov dag med amatørmusik i området omkring Halmtorvet til at være trendsættende og på forkant med hvad der sker på den danske musikfront...alt sammen via frivillig arbejdskraft og øre for de gode bands. Som vanligt har jeg været frivillig og stod i porten og holdt øje med folket i nogle timer sommen med Øystein, men resten af koret hyggede sig med bands som I Got You On Tape, så på denne første dag nåede jeg alene at lytte til:

A Kid Hereafter
Åbnede ballet på den store udendørsscene, Air, en scene der i øvrigt kun må spilles på til klokken 22 af hensyn til de meget pæne borgere på Vesterbro, der ikke kan tåle rytmisk musik til deres børnesag og Café Latté (Jeg forlanger mangfoldigheden tilbage til min bydel - NU !). Ballet blev åbnet med bandets vanlige blanding af alle mulige stilarter i et tempo så man var ved at miste vejret, dejlig energi og en meget finurlig koncert der som sagt fik varmet os godt igennem selvom, der hang tunge grå skyer over Den Brune Kødby. Dygtige musikkere, der formår at spænde fra søde popperler, punkrock til noget mere hardcore genreubestemt metal. Altsammen med en besætning af 3 guitarer, trommer og en masse forskellige instrumenter som bandets tre kvinder bruger udover en fin anden og første vokal hen ad vejen. A Kid Hereafter ligener lidt Ungdomsskolen på tour når de træder på scenen med alle disse bandmedlemmer klædt i forskellige former for pink, fra jakkesæt til joggigtøg - meget ømt, men når den første strofe er slået an ændres det billede, det er dygtige musikkere der kan deres kram og faktisk ser ud som om de synes det er rigtigt lækkert at spille for folk.

180 Graders Vivar
Portishead på dansk, meget stemningsfyldt electronisk musik med elektrisk guitar og godt miks mellem de to kvindelige og ene mandlige vokal. Rørende og til tider nærmest smukt. Trip Hop fra København helt på niveau med hvad man kan opleve i det britiske.

Entakt
Radiohead tilsat lidt Muse og så oversat til dansk. Hørte kun den sidste del af koncerten, men det var ok, lydefladerne og de følelser som de får skabt betyder mere end lyrikken der er dansk, melankolsk, drømmende og som sagt OK.

The Broken Beats
At stå i døren fredag aften gav mulighed for i 5 timer alene at lytte til musik fra Air-scenen og her gav The Broken Beats en fin opvisning i hvorfor de har hittet i det tyske. Stilsikre i den ikke særlig betegnende genre indiepop, knap så godt synes jeg det bliver når de roder sig ud i mere dyster brit-punkrock, tilgengæld fungere pop-numrene så godt at det er hele koncerten værd, men de ville gøre sig selv en tjeneste at forfølge det spor, findyrke det og få sat sit helt eget præg på Indiepoppen og så drop at sammenblande for meget, nogen gange kan renhed være en lettelse og force.

Lily Electric
Som modtagere af årets MyMusic.dks musiklegat spillede op lige efter midnat i Øksnehallen, denne koncert var en af de syv optrædner der fulgt med et legat på 25.000 kroner, mange mennesker var samlet i hallen og det var tydeligt at menneskemængden fik Lily Electric ekstra op i fear. Artrockerne leverede en meget veloplagt koncert hvor stemningen steg og steg og steg nummer for nummer, der er ingen tvivl om at Lily Electric (skulle måske finde et andet navn) er tæt på gennembrudet, meget formfuldendt og modnet band.

Gæshue
Nåede de sidste 4 numre af frisk punk-rock-disco i et svimlende højt tempo

Slaraffenland
Her gik jeg sgu død, så mange blæserinstrumenter på en scene og så lidt larm, det virker ikke i min bog, så god nat.......  • Comments(0)//www.kastholm.com/#post11