Musik, Fodbold, Byerne & Livet

Musik, Fodbold, Byerne & Livet

CIFF 2007 - Dag 1

FilmPosted by Pede Sat, September 22, 2007 13:55:51

Som vanligt er den internationale filmfestival i København noget vi bruger vores tid på. Det er fantastisk at se alle disse franske, italienske, tjekkiske, spanse, tyske oma. film der ellers ikke når í dansk distribution og aldrig når et dansk lærred. På første dagen så vi to film:

Madame Irma
Humoristisk fransk film af Didier Bourdonk, der også selv spiller hovedrollen i denne lette film. Ikke stor filmkunst men rimelige sjove episoder og bemærkninger når Didier mister sit job som direktør og skal forsørge sin unge kone ved at klæde sig ud som spåkonen Madame Irma, fruen tror i første omgang på at han har fået sig i job i London, men hælder mere og mere til utroskab som historierne bliver for indviklede. Ikke en film med de store overraskelser - en komedie i den lettere del af genren, og enden ja den er happy, sød ? bestemt - verdensklasse ? nej slet ikke.

Marta
Er tjekkisk filmkunst når der er mest råt og smukt. De store eksistentiellle vilkår behandles når far og søn, der bor sammen langt ude i skoven, pludselig får en såret fjendesoldat boende på gården. Mange stærke scener og filmisk en meget bar (uden at fære håndholdt eller lign.) afsluttes lidt anderledes end jeg havde forestillet mig. Det er debutfilmen for Marta Nováková eller nærmere bestemt er det hendes afgangsfilm fra den tjekkiske filmskole FAKU. Et spændende bekendtskab, der formodentlig skal forsyne os med rigtig store film i de kommende år. Disse 77 minutter var fyldt til randen med de psykiske spil som er en del af hverdagen mennesker imellem, bare så meget mere intenst når det sker i disse rammer.

  • Comments(0)//www.kastholm.com/#post21