Musik, Fodbold, Byerne & Livet

Musik, Fodbold, Byerne & Livet

CIFF 2007 - Dag 3

FilmPosted by Pede Sun, September 23, 2007 23:53:58

Mentalt noget af en oplevelsernes dag på film festival hvor det blev til tre film der på hver deres måder glimrede ved ikke at give publikum happy endings.

Destiny
Tyrkisk storbyfilm, minimalistisk film med masser af aktion, prostitution, utroskab og ulykkelig kærlighed der fører tæppehandlerens søn Begir rundt i hele det Tyrkiske rige, specielt Izmir og Istandbul er rammen om den totale forfald og håbløsheden. Hvor det ikke er muligt at elske den man har fået men ikke kan få den man elsker, hvor Ugur fastholder sin kærlighed til forbryderen der dømmes for mord og sidder på livstid i det tyrkiske fængelsvæsen, flyttes omkring hele tiden, med Ugur følgende efter, ernærende sig af prostitution og i hælene på hende Begir der elsker hende selvom børn og kone elsker ham hjemme i Istanbul. Som kammeraterne siger i slutningen af filmen, historien om Begir og Ugur får "Romeo og Julie" til at blegne. Zeki Demirkubuz har lavet denne minimalistiske film der ikke giver nogen håb eller forventninger om en bedre tilværelse for de mange stærke personager i filmen.

Counterparts
Tysk debut film af Jan Bonny der selv introducerede filmen der var den første screening i det danske. En alvorlig sag der handler om vold i ægteskabet hvor politimanden Georg såvel psykisk som fysisk mishandles af sin kone, lærerinden Anna. Bonny har valgt at lade historien foregå i en helt almindelig tysk middelklasse uden andre problemer som alkohol eller arbejdsløshed, med det formål at få folk til at tage stilling og forholde sig til emnet uden at kunne årsagsforklare volden væk i sociale undskyldninger. Det er meget stærkt spil af de medvirkende som er mere kendte fra den tyske teaterscenen end i filmens verden. Lidt sjovt er det Willy Brandts søn MAtthias der spiller hovedrollen som Georg, mens den største præstation gives af Victoria Trauttmansdorff i rollen som Anna. Eneste irritationsmoment var selvfølgelig en kvinde fra generation-68, der højlydt forsikrede børnene om at næste gang skulle de altså se en goodfeeling-film, så ingen irritation hvis madammen holder sit løfte så støder jeg ikke ind i hende igen i en biograf.

Opium - Diary of A Mad Woman
Tyrkisk, tysk og slutteligt i Empire den ungarnske film Opium med danske Ulrich Thomsen og norske Kirsti Stubø i hovedrollerne. Thomsen spiller den morfinmisbrugende læge dr. Brenner, der i 1913 havner på et hospital for "gale" kvinder. Intens film der var noget svært fordøjelig ovenpå sådan en dag, da der heller ikke her fandtes noget håb og lys i det åndelige mørke, hvor sindsyge kvinder blev brugt til alverdens forsøg og test for lægekorpset.

  • Comments(0)//www.kastholm.com/#post23