Musik, Fodbold, Byerne & Livet

Musik, Fodbold, Byerne & Livet

CIFF 2007 - Dag 4

FilmPosted by Pede Tue, September 25, 2007 00:40:23

Efter at have sovet på manglende happy ends, så var mandagens lidt mere blandet end søndagens tungsind.

Riza
Tyrkisk film fra Istanbul, hvor en chaffør stilles over for en række af de store beslutninger der må tages for at sikre sin overlevelse. Han er chaffør, lastvognen, der er hans eksistensgrundlag er gået i stykker. Skal han stjæle, snyde eller slå ihjel for at komme videre med sit liv, han forsøger lidt det hele. Det er en lang film med mange dialogløse billeder og en film der spiller på de tænkepauser som hovedpersonen må gennemgå.

Forfalskerne
Endnu en vinkel på anden verdenskrig i denne tysk-østrigske film af Stefan Ruzowitzky der tager fat i tyskernes forsøg på at fremstille engelsk og amerikansk valuta for at underminere de allieredes økonomi. Til formålet at man installeret en række dygtige jøder med penge- og dokumentfalskeren Sally Sorowitsch i afdeling af en koncentrationslejren Sachensenhausen, hvor de får særlige privilegier grundet deres vigtige arbejde for det tredie rige, filmens tema er de mange moralske problemer der opstår ved at være i fjendens sold eller skulle vælge døden fremfor livet. En varm og lidt anderledes film om anden verdenskrig på tysk.

Manual Of Love 2
Total underholdning om kærlighedens forskellige nuancer fra Italien opbygget af fire forskellige historie. Masser af gode grin og en lethed som var dejlig at slutte dagen af på specielt med søndagens massive manglen på lykkelige afslutnigner i baghovedet.

  • Comments(0)//www.kastholm.com/#post24