Musik, Fodbold, Byerne & Livet

Musik, Fodbold, Byerne & Livet

CIFF 2007 - Dag 8

FilmPosted by Pede Sat, September 29, 2007 02:52:28

Children
Islandsk konkurence film, af Ragnar Bragason, og tæt på det bedste jeg har set fra konkurence kataloget. Filmen er holdt i meget skarpe sort-hvide farver, tonen er rå tilsat mange dele brutal sort humor. Skuespillerne er fra teatergruppen Vesturport, det er tydeligt at det er teaterfolk der befolker rollelisten, meget karakterfulgt skuespil bliver der budt på når vrangen eller bagsinden af Reykavik vises frem. Vi møder Karitas der er enlig mor til 4 børn, slæber livet afsted som sygeplejerske, kronisk på røven økonomisk, Gardar, der er gorilla for hvem der betaler og far til Karitas ældste barn sønnen Gudmund, der ikke leger med andre børn men med den retarderedeog psykisk syge underbo, i betonkomplekset, Marino. Nogle meget skæv eksistenser der dog får dagene og livet til at gå, det er spædnende at se den proces hvor skuespillet har udviklet sig i løbet af optagelserne. Resultatet er en meget helstøbt og egentlig smuk film, ikke uden håb og lys i et ellers meget sort-hvidt mørke.

Fissures
Spøjs fransk krimi med den helt fantastiske Émilie Dequenne i hovedrollen som den unge lydteknikker Charlotte der kommer tilbage til sit barndomshjem efter at moderen, den lokale Clairvoyant, er blevet myrdet i hjemmet. Politiet aner ikke hvad de skal gribe og gøre i, men datteren kommer i sin iver efter lyd til at optage brudstykker af fortiden i barndomshjemmet og arbejder sig ad denne vej frem til datoen for mordet og forsøger ad den vej at opklare hvorfor hendes mor blev slået ihjel for i den lille lukkede landsby er der ikke meget andet hjælp at hente. Sjov krimi der klart er et syn værd.

Hallam Foe
Skotsk film af David MacKenzie, Hallam Foe er en 17 årig knægt der har mistet sin mor som 15 årig, faderen er flyttet sammen med sin tidlgiere sekretær og Hallam mener at de har slået moderen ihjel og skjult det som selvmord. Hallam bor i en hytte i træerne på famliens store grund og render rundt i landsbyen og lurer ved vinduerne, efter en konflikt og et samleje med stedmoderen stikker han af til Edingburgh og her begynder han "normaliseringen" men på en meget skæv måde, der ikke skal afsløres i denne blog for filmen skal opleves, den har fin humor og er meget godt skruet sammen.

  • Comments(0)//www.kastholm.com/#post28