Musik, Fodbold, Byerne & Livet

Musik, Fodbold, Byerne & Livet

CIFF 2007 - Dag 9

FilmPosted by Pede Sun, September 30, 2007 18:59:53
Anna M
Fransk drama med den meget dygtige unge skuespillerinde Isabelle Carré i hovedrollen som den psykisk syge Anna, der til dagligt arbejder med restaurering af billeder på nationalmuseet i Paris, efter et forsøg på selvmord eller på at skade sig selv kommer hun i kontakt med en moden og meget gift læge. Hun finder på et forhold og ser konstant tegn på virkeligheden af dette forhold og så er spillet i gang på en måde der får film som fatal atrraction til at ligne de rene børnefilm, også på denne front kan franskmænd bare ting og sager der ikke er muligt i hverken danske eller amerikanske film, det gode skuespil er den ene side af sagen, men selv historien bærer det frem på en så udspekuleret måde, at man flere gange i løbet af filmen mærker smerten Anna forvolder andre, men endnu mere sig selv.

Don´t Worry I Am Fine
Mere fransk film, jeg får aldrig nok ;-). Lili har været en måned i Barcelona på sommerferie og kommer tilbage til sine forældre i Paris og finder ud af at hendes tvillingebror er stukket af hjemmefra, han lader hører fra sig med postkort fra det meste af det franske rige, specielt med en barsk og ubønhørlig kritik af sin far og hans rolle i hans forsvinden. Filmen følger den trøsteløse Lilis kamp for at finde sin bror eller/og komme videre med sit eget liv. Det vil ikke være rimeligt at sige mere om filmen for så vil plottet være afsløret, men endnu en gang er det den daglige mennskelige smerter der sættes under behandling.

Summer Rain
En flok venner i 1970erne er rammen for denne film der har Antonio Banderas som instruktør. Det handler om kærlighed for fremtid. En lidt rodet film, der vil for meget og kan for lidt. Gode skuespillere og godt skuespil, men med en historie der virker forvirrende i specielt den indledende fase, hvor henvisningerne til Dantes "Den Guddommelige kommedie" bliver en hæmsko for filmen. Men der er som sagt godt skuespil og drama, gode enkelt scener, fin aktion og historier i historien der er gode og flot filmet, så det hele i farvesammensætningen hurtigt fik fløjet mig tilbage til 70erne.

Crime Insiders
Modbydelig fransk film om den organiserede kriminelle underverden i Paris, hvor gamle franske ganstere er presset af globaliseringen, nye forbrydere fra den tredie verden og Balkan gør sit indtog, ingen kan regne med nogen andre en sig selv. En film der viser en afstumpet verden hvor mord, løgn, stoffer og kvinder bruges som det passer gansterne. Ikke en eneste helt findes der i denne historie, hvor den aldrende fransk gansterboss Claude Corti (spillet eminent af Philippe Caubère) forsøger at holde fast i sit emperium og skabe sig allierede der dog hele tiden falder ham i ryggen. I rollen som hans kone ses min store "forelskelse" fra 80er filmen Betty Blue, Beatrice Dalle, der ikke er blevet mindre dejlig med tiden, men samtidig i sin rolle som Breatrice Conti er lige så hårdkogt (eller ender med at blive det) som mændene i den verden hun skal begå sig i. Modbydelig film uden håb og lyse punkter og ingen får efter fortjeneste, som absolut kan anbefales til folk med gode nerver og et sind der kan være at happy ends ikke finde i Frédéric Schoendoerffers verden denne gang.

  • Comments(0)//www.kastholm.com/#post29