Musik, Fodbold, Byerne & Livet

Musik, Fodbold, Byerne & Livet

Ugen 23s koncerter

Musik LivePosted by Pede Tue, June 05, 2007 12:29:42

Der var ingen musik på programmet i uge 22, ved ikke hvad de havde gjort ved min by, men så er der atter liv i spillestederne i denne uge og heldigvis falder underholdningen på en fredag og lørdag, så det er slet ikke dårligt.

Fredag den 8. juni var det engelsk Art Brut der kommer og levere deres hurtige version af indierock n roll, opvarmingen tager ligeliedes engelske Black Wire sig af

Black Wire spillede op til aftenens dans i Lille Vega, meget energisk punkrock i den engelske stil man ikke kan undgå at holde af når man, som jeg, er barn af de musikalske 80ere. Masser af aktivitet på scenen og rundt i lokalet der ikke var særlig fyldt til opvarmningsbandets optræden, således flyttede forsangeren sig med sin mikrofon ned i salen, men det forhindrede ham ikke i at danse rundt i hele salen, en fin måde at udnytte at folket endnu ikke havde indfundet sig under opvarmningen.

Da forsamlingen var varmet godt op og antallet af koncertgængere var blevet noget større, men fortsat alt for lille, gik Art Brut på scenen. Der har vel været omkring halvfyldt (måske lidt mere) men der var masser af plads i salen. Det lod dog ikke til at påvirke bandet, der lagde flot ud med Formed A Band og afsluttede denne sang med at alle bare skulle se at komme hjem og lave deres eget band. Art Brut er en sjov blanding af de sidste par årtiers engelske indierock-pop. Guitarbasseret musik med ironiske tekster og den meget specielle forsanger i bandet, Eddie Argos, der leverer teksterne til bandets ørefængende musik.

Lørdag den 9. juni spillede Ediotrs en unik koncert, i Lille Vega, lidt over en times opvarmning til udgivelsen af deres kommende album "An End Has To Start". Et stopfyldt Lille Vega tog entusiastisk imod bandet fra Birmingham efter at brooklynske Asobi Seksu med lidt mindre held havde støjet sig gennem opvarmning. Editors gav en fin blanding af de kendte numre og løftede sløret for hvad der er i vente når de sidst på denne måned frigiver deres nye album, specielt titelsangen vidste et drive og en energi, som tog pusten fra det meste af salen. Denne type koncerter bliver tit specielle fordi publikum udgøres af de der virkelig er fans og derfor er salen på i en hel anden grad end på de fleste andre større spillesteder. Den dansk uskik med konstant småpludren publikummer imellem er yt når rigtige fans samles og derfor bliver det fokus rettet 100 % mod scenen og dermed som oftes 110 % retur fra scenen, således også denne smukke aften, hvor varme graderne sneg sig tæt på kogepunktet, mens Editors frontmand Tom Smith blev mere og mere tændt. Smith mestre i øvrigt rollen som kapelmestre til det perfekte og lyden i Lille Vega var som i vanligt så tæt på 100 % ren vellyd for øret som det er menneskeligt muligt. Trods koncerten kun stod på i omkring 70 minutter så var den så kompakt og fyldig at da de sidste toner af "Fingers In The Factories" klingede ud, stod vi tilbage meget mætte og veltilfredse. Vi havde været vidne til det vel nok mest spændende band på den britiske scene ligenu.

  • Comments(0)//www.kastholm.com/#post8